289 Tita en een heerlijke zomerdag (dag 32)

Gisteren was zo heerlijk, zo hemels!

’s Morgens hadden we nog 1 uurtje repetitie met het koor omdat we ’s middags een optreden hadden. Eén nummer lukte ons tijdens de vorige repetitie totaal niet. Meer zelfs: het was archi-slecht en we kregen naar onze voeten van de dirigent (als het ’s morgens niet lukte zou hij het ’s middags niet brengen). Daarom startten we gisteren daar de repetitie mee. En tijdens het nummer zagen we de smile op zijn gezicht breder en breder worden. We hadden allemaal dus kei-hard geoefend om het toch te doen slagen. Daarna zongen we voor het eerst onze 2 recentste liedjes uit het hoofd. Kippevel want ook dat bleek te lukken! De dirigent steeg bijna op!

’s Middags hadden we dan ons optreden. We arriveerden een uurtje op voorhand en er zat bijna geen kat te luisteren naar de band die voor ons speelden. Toch wel een beetje teleurstellend. Maar gedurende dat uurtje vooraf stroomde er heel wat volk (en vrienden en familie van mijn medekoorleden) toe. Toen wij het podium betreedden kon je al van een kleine massa spreken.

Tijdens het optreden probeerden we eens iets nieuws dat we wel al vaker tijdens repetities hadden gedaan. In plaats van per stem te gaan staan gingen we allemaal door elkaar staan. Daardoor moet je je wel meer op jezelf concentreren, maar als geheel klinkt het veel sterker en mooier samen. Maar toen kreeg onze dirigent het ineens in zijn hoofd om ons tijdens de soundcheck 1 nummer totaal à capella te laten zingen. Hij verdween gewoon van het podium om met de geluidsman iets te regelen. Maar wij haalden allemaal te samen de finish. En we kregen er zelfs applaus voor van het publiek terwijl het maar de soundcheck was! Het optreden zelf was trouwens ook super! Het zat gewoon goed en we hebben ons ook te pletter geamuseerd en blijkbaar straalden we dat ook uit naar het publiek.

’s Avonds hadden we nog een BBQ georganiseerd met het koor. Ik was daar trouwens nog geen 10 minuten of ik kreeg een sms-je van LJ om te vragen hoe het was geweest. Lief, hè! Het eten was superlekker (en een traiteur is kei-handig als je zelf niet te veel werk wilt hebben en kost eigenlijk niet zooo veel meer) en het gezelschap heerlijk! We hebben getaterd, gelachen (tja, als er iemand door een stoel zakt en deze keer was ik het niet) en onnozel gedaan.

Echt een leuke dag. Zo eentje om in een doosje te steken.

Advertenties

4 thoughts on “289 Tita en een heerlijke zomerdag (dag 32)

  1. Ik vind het echt jammer dat ik niet ben kunnen komen!!!!! Hou me op de hoogte van volgende optredens in de buurt he, nu we nog een bed hebben in de buurt om in te overnachten 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s