386 Tita loopt terug (dag 129)

Gisterenmiddag trok ik weer mijn loopschoenen aan. Na 2 looptrainingen te hebben gemist. Ik was benieuwd hoever ik zou geraken.

En ik was ook al een tijdje benieuwd naar hoeveel kilometer ik nu eigenlijk loop. Want volgens “start to run” loop je op een half uur ongeveer 5 km, maar ik was er van overtuigd dat ik dat niet haal. Daarom downloadde ik de app van Endomondo en vertrok.

Helaas, mijn voorgevoel was juist. Het resultaat was zelfs nog slechter dan ik dacht. Blijkbaar loop ik op 33 minuten en 58 seconden amper 4km. Ik loop dus echt ontzettend traag. Endomondo gaf bij de tussentijden aan dat ik het eerste deel als een haas liep en het tweede deel als een schildpad. 😉 Ach, ja. Over mijn snelheid maak ik me absoluut niet druk, maar ik wil wel graag echt 5 km kunnen lopen. Dus wordt mijn loopronde stuk voor stuk nog een beetje uitgebreid.

Wel liep ik mijn volledige loopronde zonder problemen uit ondanks dat ik dus 2 keer niet was gaan lopen. Toch 1 positief punt dus.

Advertenties

3 thoughts on “386 Tita loopt terug (dag 129)

  1. Endomondo is handig daarvoor he 🙂 Kan je ook je verbeteringen volgen, want hij geeft dan ook per sport aan wat je beste tijd was. Extra motivatie bij het joggen? Wij hadden een rondje van ongeveer 3km, ik kon nog niet eens 1km lopen. En ik zeg bewust hadden, want dat rondje is niet verlicht (geen lantaarnpalen) dus door de week kunnen we daar niet lopen en in het weekend hebben we meestal geen tijd. De wel verlichte stukken zijn dan weer steil bergaf en bergop, no thanks…

    • Tot hier toe verslechter ik volgens die Endomondo. Ik lijk wel trager en trager te lopen. Maar ja, dat is dan weer goed voor de vetverbranding. Deze week nog eens op de harde weg gelopen en beseft dat ik toch liever in het bos loop: veel betere ondergrond, veel rustiger en veel mooier uitzicht.

  2. Naar het schijnt loop je trager op een zachtere ondergrond. Volgens een vriend van het lief die soms op een Finse piste loopt, en soms op asfalt. En trager lopen = lagere hartslag is idd beter voor de vetverbranding 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s