421 Tita en weekplanningen (dag 164)

Ik ben het nu zo’n 2 weken weer aan het uitproberen: het maken van een weekplanning en me daar aan houden.

Het maken van zo’n weekplanning neemt wel wat tijd in: alle to do’s die ik de afgelopen week heb verzameld op briefjes en in smsjes toevoegen aan mijn lijst, de dringende dingen er uit sorteren, de korte taken er uit sorteren en een planning maken van wat wanneer moet gebeuren en wat zeker in de komende week af moet zijn. Het lukt me wel (alleen gisteren was ik de hele dag op stap waardoor ik die voor deze week vanavond nog zal moeten maken). De eerste keer duurde uren omdat ik mijn basis nog moest maken, maar nu is het enkel verwerken en dan gaat het sneller.

Maar me aan die planning houden is een ander paar mouwen. Te vaak komen er dingen tussen. Zoals een onverwachte babysit-avond. Of dan gooi ik mijn plannen om om bij de Lieve Bomma op bezoek te gaan, maar dat vind ik niet zo erg omdat dat echt wel mijn prioriteit is op dit moment. Maar er zijn ook avonden dat ik te moe thuis kom, achter de pc beland en geen klop meer uitvoer. ’t Is te zeggen: ik probeer dan nog wel een aantal dingen te doen, maar doe niet genoeg om alles gedaan te krijgen.

Het lastige is dus dat mijn wekelijkse lijstje met dingen die echt die week moeten gebeuren al niet afgewerkt geraakt. Laat staan dat er dan extraatjes gedaan worden. Die “to do-lijst” wordt dus alsmaar langer ipv korter en soms vind ik dat nogal ontmoedigend.

Maar ik ben de moed nog niet verloren en ik ga er weer voor deze week. Alles om meer structuur in mijn leven te krijgen en rust in mijn hoofdje. Tips zijn trouwens altijd welkom!

Advertenties

8 thoughts on “421 Tita en weekplanningen (dag 164)

  1. Wel, ik doe hetzelfde met mijn weekmenu, da’s uiteindelijk ook een soort planning: ik las per week minstens 2 ‘vrije’ avonden in, dwz avonden waarop ik mag doen wat ik wil en waarop die weekmenu (in jouw geval takenlijst) ff niet meer telt. Je moet immers af en toe kunnen ontspannen ook hé.

  2. Ik heb eens een tijd geleden een schema gemaakt, gewoon in Word vier kolommen.

    Daar typte ik al mijn dingen waar ik naartoe moest op en bij extra eventueel nog als ik moest bellen om de afspraak te bevestigen ofzo.

    Wat ik ook een handig iets vind in de Google kalender. Je kan die laten synchroniseren met praktisch alles en instellen dat je een bepaalde tijd op voorhand een herinnering naar je gemaild word.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s