867 Tita en afleiding

Ik ben momenteel een boek aan het lezen van Sara Van Wesenbeeck: “Het handboek voor de spitsuurvrouw”. Niet dat ik mezelf zo als een spitsuurvrouw zie. Ik heb het namelijk, zelfs als ik een job heb, niet zoooo druk. Ik heb namelijk geen gezin. En toch heb ik het gevoel dat ik het druk heb en dat ik weinig me-time heb. En ik merk dat bijvoorbeeld oefenen voor mijn muzieklessen er vaak bij inschiet, terwijl ik dat graag doe.

Ik wist al langer dat ik mijn klusjes niet efficiënt doe. Dat ik, als ik het op een andere manier zou aanpakken, veel meer tijd zou hebben voor leuke dingen. En ook meer rust in mijn hoofd zou hebben.

Ondertussen heb ik 2 hoofdstukken gelezen in het boek. En tot hier toe vind ik het echt een aanrader: duidelijke stapjes die je kan ondernemen en goede tips.

Het laatste hoofdstuk dat ik las gaat over alles wat je afleidt. En dat bracht mij op het idee om eens op te lijsten wat mij allemaal afleidt van de dingen die ik moet doen.

De lijst is niet kort:
– een goed boek dat ik niet kan wegleggen
– het internet: facebook, pinterest, mijn mailboxen, mijn feedreader,…
– mijn smartphone, maar niet omwille van apps als instagram en twitter, eerder omwille van de spelletjes (2048 is favoriet momenteel), maar ook facebook messenger of gewoon smsjes
– mijn tablet: ook vooral omwille van de spelletjes (daarop is Jelly Mania mijn favoriet momenteel) en omwille van de e-books die er op staan
– plots stomweg aan iets denken dat ik nog moet doen en dat dan plots beginnen doen in plaats van het te noteren en eerst die eerste taak af te werken
– dvd’s
– mijn muziekinstallatie: soms voel ik plots de drang opkomen om muziek op te zetten en mee te zingen
– series op youtube of iwatch
– tijdschriften
– de kat die voor het raam komt zitten miauwen
– …

Al die dingen vermijden kan natuurlijk niet. Ik moet leren aan de verleiding te weerstaan. Maar voorlopig ga ik proberen om bepaalde dingen op vaste momenten te doen. 3 keer per dag (in de voormiddag, in de namiddag en in de avond) mijn mails checken is meer dan genoeg. Ik moet daar niet per sé constant met mijn neus op zitten. Op facebook verlies ik sowieso al veel te veel tijd, dus 2 keer per dag zal ook wel volstaan want zoveel mis ik daar niet. En al die andere dingen probeer ik een beetje in te plannen door me-time te voorzien. Let’s go for it. In de fout gaan zal er bij horen, maar dan beginnen we gewoon opnieuw.

Wat zorgt bij jullie eigenlijk voor de meeste afleiding?

Advertenties

8 thoughts on “867 Tita en afleiding

  1. Smartphone, maar dan niet de spelletjes, eerder de social media. Ik ga dat boek ook halen! Want met een gezin erbij, een zwangerschap, werk en studies is het drukker-dan-druk!!
    Liefs, Me, Myself and We.

  2. Veel succes Tita! Zoals ik eerder al zei, ik speel wedstrijdjes met mezelf en beloof mezelf als ik 2 uur niet met de laptop heb doorgebracht, op een half uur internetten en doe dan weer verder. You can do it Girl!

  3. ik heb al ondervonden, op de dagen dat ik een vroeg/laatavonddienst heb, dat ik meer presteer “binnenshuis” dan op een recup/vrije dag. Ik kan me perfect voorstellen als je de hele dag thuis bent dat je denkt “ik doe het morgen wel”. Ik weet het je te zeggen in het voorjaar: dan ben ik drie maanden thuis in moederschapsbeschermingsverlof.

  4. Ik zit ’s avonds vaak achter pc om blogs te lezen,……of te schrijven. Maar ik merk dat het me niet voldoende ontspant,….dus hier is voorgenomen om pc wat uit te laten en weer wat vaker gewoon te lezen of tv te kijken.

  5. Social media staat met stip op 1… Op mijn smartphone heb ik het wel zo ingesteld dat ik geen meldingen meer krijg van FB, dat was echt té veel afleiding…

    • Ja, die FB-meldingen. Ik kijk wel op mijn smartphone als ik die krijg, maar zodra ik zie dat het iets van FB is klik ik die weg. Die lees ik later dan wel eens. Maar aan andere dingen kan ik moeilijker weerstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s