898 Tita en het Groot Dictee der Nederlandse Taal

Op 17 december gaat het 25e Groot Dictee der Nederlandse Taal door. Helaas is het een woensdagavond en dan heb ik zangles. Nochtans wil ik dat eigenlijk al lang eens een keertje mee volgen. En eens kijken wat ik er zelf van bak.

Ik ben geen specialist maar ik heb wel een beetje een oog voor schrijffouten en taal op zich. Ik ben redelijk goed in dingen verwoorden, in dingen op een andere manier beschrijven, synoniemen,… Het is iets dat ik altijd al heel leuk vond. En ik vermoed dat het te maken heeft met het feit dat ik zo veel lees. Maar ik schrijf zeker niet foutloos. Hoewel ik er wel op probeer te letten.

Deze week leerde ik de Mams nog het verschil tussen “noemen” en “heten”. Mijn moeder is nochtans geen onverstandige vrouw, maar op gebied van taal vrees ik toch dat ik haar meerdere ben. Tot ik begin te praten over mijn “heus om de noek te steken”. En nee, ik ben dan niet zat.

Advertenties

10 thoughts on “898 Tita en het Groot Dictee der Nederlandse Taal

  1. Fijn dat je de datum vermeldt! Ik ga het dictee opnemen om ze de dag nadien te doen. De start van mijn verlof.
    Ik probeer ze elk jaar mee te doen. Ik ga ze vanaf nu trouwens ook verzamelen, hoewel ik denk dat de voorgaande jaargangen ergens in de krochten van mijn bureau liggen…

  2. Ik vermoed dat dat zelfs wel online zal staan achteraf. Dus ik denk dat ik dat de volgende dag misschien ook eens ga proberen te maken. Resultaat laten weten, hè.

  3. Ik heb vorig jaar met Big meegedaan en Big had 1 fout minder als ik, grrrr. Ik kan slecht tegen mijn verlies. Maar ik vrees ook dat Big op gebied van taal mijn meerdere is :-).

  4. Ik wens je alle plezier van de wereld….. echt waar dit is zo niets voor mij….. al is het enkel maar omdat mijn spelling een ramp is… He misschien kan je mij nog wat leren Tita 😉

  5. Ik zou te gefrustreerd raken door al die onlogische spelling die ook nog eens om de 5 jaar verandert in die schone Nederlandse taal. Plus dat ik ook gewoon schrik heb dat ik het er keislecht vanaf ga brengen!

  6. Pingback: 919 Tita en het Groot Dictee der Nederlandse taal | titatastisch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s