925 Tita en een Kerstvragenlijstje

Deze vragenlijst kwam ik tegen bij Lilian. En hoewel ik geen overdreven Kerst-addict ben wil ik mij toch aan de vragen wagen.

Wat is je favoriete kerstfilm?

Ik MOET elk jaar naar “The Holiday” kijken. Ik deed dat dan ook het voorbije weekend. En gisteren deed iemand me aan “Love actually” denken, dus die staat nu ook nog op mijn programma. En wat ik ook leuk vind voor rond kerst is de musical “Annie”. Die heb ik ook op dvd dus het zou kunnen dat ik die de komende dagen ook nog eens bekijk.

 

Heb je ooit een witte kerst gehad?

Waarschijnlijk wel. Maar ik kan het me niet herinneren. Het was waarschijnlijk ook eerder een bruin-witte-smurrie-kerst dan echt een mooie witte kerst. En eigenlijk ben ik geen fan van sneeuw als ik er door moet.

 

Waar breng jij meestal kerst door?

Kerstavond vier ik met mijn ouders: enkel wij drietjes. Dan kookt de Mams iets specialers dan anders. En dan kijken we tv. Of zij kijken tv en ik lees een boek. Maar voor de gezelligheid zet ik me dan wel bij hen in de zetel. Op kerstdag vieren we met de familie van de Mams: lekker eten en bijbabbelen. En dan zitten onze feestjes er al weer op.

 

Wat is je favoriete kerstliedje?

Ik ben geen fan van kerstliedjes. Tenzij ik in een foute bui ben en plots zin heb in foute kerstmuziek. Maar het volgende nummer vind ik wel altijd mooi:

Maar verder ben ik blij dat ik zelden naar de radio luister waardoor ik tot hier toe aan kerstliedjes ben kunnen ontsnappen, behalve aan kwelende Mariah Carey.

 

Open je cadeautjes op kerstavond?

Nee, wij hebben cadeautjes enkele jaren geleden al afgeschaft. Ja, stiekem vind ik dat jammer. Maar december is door mijn verjaardag toch al cadeautjesmaand dus het is ook geen ramp.

 

Naar welke tradities met kerst kijk jij het meeste uit dit jaar?

Niet echt een kersttraditie. Maar nu ik een metekindje heb hoop ik stiekem dat hij toch al een nieuwjaarsbrief heeft voor mij. Hoewel die waarschijnlijk niet met kerst en ook niet met nieuwjaar zelf zal worden afgegeven maar eerder ergens in januari.

 

Is je kerstboom nep of echt?

Mijn ouders hebben een echte gezet. Zoals altijd. Maar als het aan mij lag kwam er helemaal geen boom in huis. Ik zie dat gewoon niet graag.

 

Wat is je favoriete kerst eten/snoep?

Er is niet echt iets dat we elk jaar met kerst eten of snoepen. Buiten dat de Mams een soort van kerststollen in huis haalt. Dan moet ik altijd snel zijn of de Paps heeft die op zijn eentje opgegeten.

 

Eerlijk zijn! Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever?

Ik krijg heel graag cadeautjes, maar helaas zitten er soms ook teleurstellingen tussen. Dus ik denk dat ik net ietsje liever cadeautjes koop. De zoektocht zelf en dan het uitkijken naar de reactie van diegene die het mag uitpakken vind ik geweldig leuk!

 

Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?

Vorig jaar hield ik op kerstavond voor het eerst mijn metekindje in mijn armen. Hij was toen 1 dag oud.

 

Wat is jou droomplek om te bezoeken rond kerst?

Ik val in herhaling maar ik zou heel graag eens rond kerst in Stockholm zijn. En ja, daar zou het wel mogen sneeuwen. 😉

 

Ben je een pro in inpakken of faal je hard?

Ik word er ietsje beter in vind ik zelf. Maar ik gebruik meestal te veel papier waardoor het cadeautje er een beetje verfrommeld uit ziet. En ik gebruik te veel plakband. Maar ik compenseer dat ruim door mijn inpakpapier op een leuke manier te personaliseren met stempels en masking tape.

 

Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Ik deed dat de voorbije jaren altijd, maar heb nu besloten om het anders aan te pakken. Maar daar horen jullie binnenkort meer over.

 

Zo ja, hou je je eraan?

Nee! 😉

 

Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?

Eigenlijk vind ik het vooral een goede reden om weer eens met de hele familie bij elkaar te zitten. Maar het katholieke gedeelte is ver weg bij ons.

 

Nog iemand zin om een kerstvragenlijstje in te vullen? Ga je gang!

 

Advertenties

7 thoughts on “925 Tita en een Kerstvragenlijstje

  1. Ik wens je een fijne kerst Tita, en dat metekindje, zal wel een presentje voor zijn meter hebben met nieuwjaar. T is aan de meme om te vragen te komen met het kleintje voor zijn nieuwjaar. Enfin, hier is dat toch traditie.

  2. Iedereen kent mij als de ‘niet zo’n fan van de eindejaarsfeesten’, dus misschien moet ik de tag maar invullen 😉 The Holiday is trouwens ook mijn favoriete kerstfilm (als ik er dan één heb), die is zo leuk! Veel kerstplezier!

  3. Pingback: The Christmas Tag | Baie Goed

  4. Ik heb een hekel aan kerstfilms, The Holiday op de eerste plaats, mijn god wat ne zever 🙂 sorry ik krijg echt de kriebels van romantische films die gewoon véél te mooi zijn om waar te zijn! Laat het je kijkpret niet verknallen 🙂
    Enneuh vier jaar geleden was de Kerst hier toch spierwit? Er lag toen zoveel sneeuw dat wij onze straat niet eens uitkonden en zelfs de ring rond Leuven niet sneeuwvrij kon gemaakt worden, en wij bij mijn grootouders hebben moeten overnachten omdat er geen bussen reden. Dat was een sprookjeskerst 🙂
    Bij ons draait kerst ook om familie, niet zozeer om het geloof. Totaal niet zelfs..

  5. Pingback: The Christmas Tag | Baie Goed door Madrina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s