930 Tita en 2014

De laatste tag van 2014 kwam ik tegen bij Lotte. En hij komt goed van pas want een soort van jaaroverzichtje vind ik altijd leuk. Hoewel ik er nog een ander ga maken in januari. Net zoals ik vorig jaar deed.

Wat heeft 2014 voor jou onvergetelijk gemaakt?

Helemaal op het einde van 2013 kreeg ik een metekindje. En dat eerste jaar met dat metekind was geweldig. Op 1 jaar tijd is hij al ongelooflijk veranderd: van een plat boeleke naar een kindje dat op zijn benen staat, tandjes heeft en waar je mee kan communiceren. Verder werd ik voor de 2e keer tante. En ik had een geweldig leuke vakantie. Verder gaf ik ook mijn ontslag op de job waar ik al lang niet meer gelukkig in was.

 

Wat is het beste dat je in 2014 op tv zag?

Ik kijk weinig tv en kan me weinig herinneren. Het enige tv-programma dat ik blijf volgen is “Thuis”. Verder heb ik het hardste gelachen om “Beste kijkers”. Maar het boeiendste vond ik die ene aflevering van “Alleen Elvis blijft bestaan” die ik heb gezien. Met Dirk de Wachter.

 

Wat was je favoriete film van het jaar?

Ik heb heel weinig films bekeken dit jaar. Ik raak namelijk zelden in de cinema en de dvd-speler van mijn laptop is versleten waardoor dvd’s vaak blijven hangen. Ik denk dat ik dus bij mijn all time-favorites ga blijven en weer eens voor “Pride and Prejudice” ga kiezen.

 

Wat vond jij de beste groep/ het beste liedje van 2014?

Het vrolijkste: “Happy” van Pharrell Williams.
Dat ene dat blijft hangen: “Home” van Dotan.
Mijn all time-favorite: “Martha” van Tom Waits.
Mijn vakantieliedje: “Hound dog” van Elvis Presley.
Andere liedjes: “Hallelujah I love her so” van Ray Charles, “I wish I knew how it would feel to be free” van Nina Simone en verder muziek van Willie Nelson, Cristina Branco,…

 

Wat is het beste boek dat je in 2014 hebt gelezen?

Ik heb er veel gelezen. Op dit moment ben ik het 73e boek van dit jaar aan het lezen. Gisteren las ik nog “Het kleine meisje van meneer Linh” van Philippe Claudel uit. Een boek dat mij erg raakte en dat net “De vrouw van de tijdreiziger” van Audrey Niffenegger verslaat.

 

Wat is jouw goede voornemen voor 2015?

Mijzelf goed in mijn vel voelen. En daarom moet ik aan mezelf werken: gezonder eten, minder suikers eten, meer sporten en beter voor mezelf zorgen (niet te laat gaan slapen dus).

 

Welk cadeau zou jij dit jaar het liefst onder de kerstboom vinden?

Ik kreeg ondertussen al mooie panty’s en weet dat er nog een centje volgt. En waarschijnlijk een halve set handdoeken van de Verschrikkelijke Grootouders want die geven altijd een halve set en geen hele en dan meestal ook nog in een afschuwelijke kleur. Een nieuwe laptop had mooi geweest vermits de oude het aan het begeven is, maar ik vrees dat ik die zelf zal moeten financieren.

 

Wat was jouw beste aankoop van 2014?

Mijn smartphone. Hoewel ik ook heel blij ben met mijn tablet. Maar mijn nieuwe smartphone is zo’n verbetering ten opzichte van de oude. Daardoor kan ik mezelf stukken beter organiseren.

 

Wat deed je in 2014 dat je nooit eerder deed?

Meter zijn. Naar Kopenhagen en Malmö gaan. 4,5 uur aan één stuk op een trein zitten. Een kerktoren beklimmen via een buitentrap ondanks mijn hoogtevrees. Een prachtige zonsondergang zien boven zee. Mijn ontslag geven. Zingen in een band. Heel veel bloggen.

 

Welke landen heb je het afgelopen jaar bezocht?

Nederland, Denemarken en Zweden.

 

Wat wil je in 2015 dat je niet had in 2014?

Een toffe job. En een prins zonder paard zou ook wel eens mogen passeren.

 

Welke data van 2014 staan in je geheugen gegrift?

De sterfdata van mijn Lieve Bomma en Bompa, de doop van mijn metekindje, de geboorte van mijn nichtje, mijn vakantie, mijn ontslag en de 1e verjaardag van mijn metekindje.

 

Waar ging het meeste van je geld naartoe?

Naar muzieklessen, mijn nieuwe smartphone en vakantie.

 

Waar was je heel heel enthousiast over?

Mijn metekindje en mijn vakantie!

 

Ben je in vergelijking met vorig jaar rijker of armer?

Financieel: Rijker ook al moet ik momenteel serieus op de centjes letten omdat ik geen job heb. Maar ik heb het afgelopen jaar wel gespaard.

Mentaal: Absoluut rijker. Vorig jaar eindigden we het jaar met groot verdriet en ook wel blijdschap. Dat verdriet is er nog wel, maar dit jaar gebeurden er wel heel fijne dingen en ik voel mij echt beter dan een jaar geleden. Ik heb veel over mezelf geleerd in 2014: tijdens de loopbaanbegeleiding maar ook door dingen die mensen tegen me zeiden over mij of uit ondervinding.

 

Wat had je graag meer gedaan?

Afgesproken met vriend(inn)en, culturele uitstapjes gedaan, mensen leren kennen, sneller knopen doorgehakt,…

 

Wat had je graag minder gedaan?

Gefrustreerd rond gelopen, me boos gemaakt, me geërgerd,…

 

Wat heb je gedaan op je verjaardag?

De kast met oud kinderspeelgoed opgeruimd. Klinkt spannend, hè. 😉

 

Wat wens je je bloglezers toe voor 2015?

Mentale rust, genoeg tijd om te ontspannen, een toffe job, een fijne relatie en dat ze zich goed in hun vel voelen.

 

En hoe was jullie 2014? En zijn er grootse plannen voor 2015?

Advertenties

9 thoughts on “930 Tita en 2014

  1. Joepie, ik word al vermeld op de blog van iemand anders. Dat zou ik nog bij mijn ‘eerste keren’ moet schrijven 😉 Leuke blog heb jij zeg, je hebt er een volger bij!

  2. Hey Tita, blij dat het jaar 2014 verrijkend voor je was! Wees gerust, volwassen worden, is elk jaar een stukje rijper worden. En misschien moet ik je tag eens lenen voor een blogje. Maar het ontbreekt me de laatste tijd aan goesting om te bloggen, geen idee hoe het komt.

  3. Een jaar gevuld met ervaringen en de postieve houden de negatieve in balans,…..hopelijk worden al je dromen en wensen werkelijkheid in 2015!!!

  4. Haha, die handdoeken! Ik heb ook ooit een familielid gehad die zeer trots handdoeken cadeau deed aan mijn grootvader, hoewel die een voorraad voor zeker 10 jaar in zijn kast had liggen. Wel krenterig om dan niet eens een hele set cadeau te doen seg!

    We hebben trouwens een gelijkaardig jaar gehad op jobgebied: allebei voor het eerst ontslag genomen in 2014 en allebei op zoek naar een job in 2015… Ik wens ons veel succes daarin 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s