943 Tita en de blog top 3-tag

Deze tag had ik al een aantal keer voorbij zien waaien, maar dankzij Carrie belandde hij plots ook in mijn postbus. Jeuj!

De regels:
1) Link naar deze blogpost.
2) Gebruik als illustratie je favoriete plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie.
3) Beantwoord de elf vragen op jouw manier.
4) Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

blogpost3kersen

De vragen en antwoorden:

1) Welke 3 dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
Allereerst mijn laptop want bloggen op mijn tablet vind ik lastiger. Ik wil tijdens het typen niet aan mijn letters moeten nadenken maar eerder aan mijn tekst. Als je snapt wat ik bedoel. Verder is het internet onmisbaar omdat ik er ideeën opdoe, links opzoek, eventueel prentjes zoek, de juiste spelling van woorden check,… En last but not least: Evernote. Evernote is een beetje mijn blogbrein. In Evernote hou ik namelijk mijn blogagenda bij, verzamel ik mijn blogideeën en de gekste, nuttigste en leukste dingen die ik tegenkom.

2) Welke 3 dingen mogen niet op een blog ontbreken?
Ik lees het liefst persoonlijke verhalen, boekenblogs trekken mij ook enorm en verder is de schrijfstijl heel belangrijk.

3) Over welke onderwerpen schrijf je het liefst?
Persoonlijke dingen: dingen die ik doe of heb gedaan, dingen waar ik het moeilijk mee heb, dingen waar ik blij van word,…
Mijn metekindje.
Over aan mezelf werken zowel op gebied van op voeding letten en meer bewegen als aan orde rondom mij en dus ook in mijn hoofd.

4) Wat zijn de 3 populairste posts op je blog?
https://titatastisch.wordpress.com/2012/01/08/198-tita-en-knutselen-het-resultaat/: een post over mijn nieuwjaarsbrief van post it-notes.
https://titatastisch.wordpress.com/2012/01/05/195-tita-en-kabouters/: een post over een jeugdherinnering.
https://titatastisch.wordpress.com/2014/10/21/861-tita-en-opgedraaid/: een post over het werkloos zijn en wat het met mij doet.

Ook heel populair zijn trouwens mijn “Tita”-pagina en mijn “Boekenhoek”.

5) Welke 3 dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
Hmmm, deze vind ik echt een moeilijke. Ik wil graag iets positiefs uitstralen. Omdat ik denk dat ik dat ook wel ben in het echte leven ondanks moeilijke dingen die soms op mijn pad terecht komen. Verder is het fijn als mensen zich in situaties of dingen herkennen. Of dat ze het gewoon boeiend of leuk vinden.

6) Via welke 3 sociale media is jouw blog te volgen?
Oeps. Ik heb een instagramaccount en ik heb twitter. Maar ik gebruik die niet echt om mijn blog te promoten. Op twitter ben ik eigenlijk wel al een tijdje van plan om dat te doen. Over die instagramaccount loop ik al een tijdje na te denken omdat er ook mensen uit mijn echte leven mij daar al gevonden hebben.

7) Wat zijn de 3 voor- of nadelen van bloggen?
Voor: leuke mensen leren kennen, mensen die met je meeleven en je steunen en goede raad geven, mijn schrijfskills blijven onderhouden.
Na: dat je de privacy-grens goed moet bewaken, dat je soms minder leuke kritiek moet slikken (maar dat hoort er nu eenmaal bij), dat mensen de dingen soms anders interpreteren dan dat je ze bedoelt.

8) Welke 3 mensen laten de meeste reacties achter?
LJ, Joyce en Chrissebie.

9) Wat zijn jouw 3 favoriete blogs van anderen?
talesfromthecrib.be: De petemoei van de bloggers.
lajungfraumontis.wordpress.com: Omwille van de gemeenschappelijke interesses en omdat het een fijne madame is.
misssexandthecity.wordpress.com: Zijn er woorden om Carrie te omschrijven? De hipste mama van het halfrond die altijd paraat staat met goede raad.

Maar eigenlijk wisselt dat vaak en komen deze 3 vooral het meest terug bovenaan in mijn favorietenlijstje te staan.

10) Over welke 3 onderwerpen lees je het liefst bij andere blogs?
Persoonlijke verhalen, boekenposts en handige tips.

11) Welke 3 blogtips heb jij voor andere blogs?
– Schrijf blogideeën op op de moment wanneer ze in je hoofd opkomen (online of op papier). Zo heb je altijd wel iets achter de hand wanneer je even zonder inspiratie zit.
– Keep it simple: niet te veel lettertypes, kleuren,… Maar ook: geen te lange teksten en zeker geen te lange alinea’s. Desnoods plaats je er af en toe een foto tussen want dat nodigt uit om meer te lezen.
– Wees eerlijk. En daarmee bedoel ik ook: durf jezelf tonen met je zwakheden.

 

Ik ga geen mensen meer taggen want ik denk dat deze tag al wel wat blogs bezocht heeft. Tenzij hij nog niet bij jou beland is? Neem hem dan gerust mee.

 

Advertenties

4 thoughts on “943 Tita en de blog top 3-tag

  1. Altijd leuk om te komen lezen, ik laat ook altijd een reactie achter, zelf als het eens wat minder positief is, maar ik meen het altijd wel heel goed. Ik voel me een beetje de blogmama. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s