1017 Tita en 50 books: Welk boek kreeg je bijna niet uitgelezen omdat het je de stuipen op het lijf joeg?

Tijd voor vraag 16 van 50 books.

Welk boek kreeg je bijna niet uitgelezen omdat het je de stuipen op het lijf joeg?

Ik ben niet snel bang. Tenzij van honden en spinnen (hoewel het bij de spinnen nog meevalt). Een spannend boek vind ik echt genieten. Ik heb ze zelfs graag heel spannend. Ik las ooit “Letter voor Letter” van Mikkel Birkegaard. Achteraf las ik dat het een boek was dat vooral door mannen werd gesmaakt omdat het te spannend was voor vrouwen. Ik vond het geweldig! Dus stoppen met lezen omdat een boek mij de stuipen op het lijf jaagt, is mij nog nooit overkomen.

Wel worstel ik soms met boeken qua schrijfstijl. Dan leg ik ze meestal weg en redeneer ik dat het waarschijnlijk gewoon niets voor mij is. Maar soms zijn er van die boeken die me echt wel aanspreken of intrigeren. En die geef ik vaak later toch nog wel eens een herkansing. Of 2, 3, 4. Dat gebeurde namelijk bij “Het parfum” van Patrick Süskind. Ik probeerde het als tiener al eens te lezen en deed later nog een paar pogingen. Maar pas een paar jaar geleden las ik het eindelijk uit en vond ik het een prachtig boek. Sommige boeken zijn dus echt wel een herkansing waard.

Advertenties

3 thoughts on “1017 Tita en 50 books: Welk boek kreeg je bijna niet uitgelezen omdat het je de stuipen op het lijf joeg?

  1. Ik had het onlangs met een film uit de bib. Een moderne horrorversie van Hans en Grietje. Na tien minuten hield ik het voor bekeken. Veel te echt en veel te gruwelijk, brrrr. Had ik het in boek gelezen had ik er wel tegen gekunnen.

  2. Herkenbaar: ik heb ook nog nooit een boek aan de kant gelegd omdat het te griezelig was. Neemt niet weg dat het mij soms wel de stuipen op het lijf joeg, maar dat was nooit voldoende reden om te stoppen met lezen 🙂

    Schrijfstijl daarentegen kan mij wel doen stoppen met lezen; niet snel, maar het gebeurt al wel eens.

  3. Ik had exact hetzelfde met ‘Het parfum’! Als tiener vond ik het afschuwelijk en viel ik er zelfs bij in slaap, een paar jaar geleden las ik het opnieuw en vond ik het prachtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s