1099 Tita en International Cat Day

Vandaag is het International Cat Day, de dag van mijn favoriete huisdiertjes.

Als kind gingen we op een dag op bezoek bij mensen die kleine poesjes hadden en namen we er 2 mee naar huis. Een tijgerkatje en een witte met rosse vlekken. 2 duvelse broertjes, maar schatjes. Ik vond het zalig om met hen te knuffelen en te spelen met een bolletje wol. Maar wij wonen op een drukke weg en helaas zijn ze allebei aangereden door een auto en hebben we ze moeten laten inslapen. Mijn ouders namen zich toen heilig voor dat er nooit meer een kat in huis kwam. Want het is niet de bedoeling dat die beestjes op die manier aan hun eind komen.

Uiteindelijk is een paar jaar geleden de kat van de buren hier komen aanwaaien. Dat beestje werd bij de buren geweldig goed verzorgd en verwend. Maar er waren een paar veranderingen gebeurd. Ze hadden een jong katerke in huis gehaald waar de poes bang van was. En ze hadden verbouwingen gedaan waardoor het kattenluik vervangen was door een kattenluik met magneetsysteem en van dat magneetsysteem was ze ook bang. Dus sloop ze door onze tuin want het is eigenlijk een schuwe kat. We konden haar niet aaien. Na 3 maanden betrapten we haar in onze keuken op het aanrecht terwijl ze een cake (die daar stond af te koelen) aan het binnenspelen was. Toen zijn we eten beginnen kopen voor haar en daarmee hebben we haar vertrouwen kunnen winnen. ’t Is een beetje een eigenzinnige kat en je mag haar alleen aaien wanneer zij het wil. Maar verder is het een schatje die af en toe heerlijk komt knuffelen. Ze is alleen nog altijd heel bang van kindjes en voor vreemden heeft ze het ook niet zo. Bij de buren zelf komt ze helemaal niet meer, maar zij vinden het fijner dat ze op een plek zit waar ze zich goed voelt en waar ze goed verzorgd wordt.

Ik ben overigens echt zot van dat beestje. Maar ik ga haar natuurlijk niet kunnen meenemen als ik ooit verhuis. Dus ik heb mij ooit voorgenomen dat als ik het huis uitging er een kat zou komen. Dat hoeft niet per sé een kitten te zijn, dat mag ook een volwassen poes uit het asiel zijn. En het mogen er eventueel ook 2 zijn zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden.

Maar toen kwam Lief in mijn leven. Of ja, die was al wel langer in mijn leven, maar toen werd hij mijn Lief. En toen bleek dat hij het totaal niet voor huisdieren heeft. Ondanks dat zijn ex tijdens hun huwelijk een hond en een kat in huis heeft gehaald. Dat was namelijk tegen zijn zin. En vooral met die kat had hij een echt probleem. Je begrijpt dat hij er dus echt niet om staat te springen dat er ooit een kat komt. Ik denk dat ik dat dus langzaam aan en heel subtiel ga moeten aanpakken. Maar hij weet wel dat ik heel graag een kat wil, hoor. Dus ja, ooit komt er een kat. 🙂

Advertenties

2 thoughts on “1099 Tita en International Cat Day

  1. Ik vermoed dat ik het wel gedaan zal krijgen omdat ik hem ook al gezegd heb dat de kat van mij ook enkel binnen mag als wij zelf thuis zijn. En ook ’s nachts mag die kat van mij niet in huis. Hij is vooral bang dat ze (zoals de kat van zijn ex) aan zijn cd’s haar nagels gaat scherpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s