1107 Tita en kook- en bakkriebels

Ja, je leest het goed: ik krijg kook- en bakkriebels.

Tot voor een paar maanden was ik vooral bang van koken. Ik panikeerde totaal als er 2 verschillende potten of pannen op het vuur stonden. Koken was pure stress. En ik had er dus een hekel aan.

Maar toen gingen de ouders van Lief op reis en ik wist dat die nog slechter kon koken dan ik. En ik kreeg het nu toch niet over mijn hart dat hij 5 weken aan een stuk naar het frituur moest. Dus ik besloot dan maar te proberen koken voor hem. Dus ik zocht wat gemakkelijke receptjes op (op het internet kan je recepten vinden volgens moeilijkheidsgraad, maar ook rekeninghoudend met de tijd die je hebt of het budget dat je ter beschikking heeft) en waagde het er op. Het was voor verbetering vatbaar maar het was best lekker.

Een tijdje later waren zijn ouders nog eens op vakantie en ook toen kookte ik elke dag voor hem en zijn dochter. En toen bleek dat zij zelfs dingen lustte waar we het niet van verwacht hadden. Avocado bijvoorbeeld. En haar reactie op het eten was de hele week positief, dus dat was eigenlijk echt heel dankbaar om voor te koken.

En toen gingen mijn ouders ook nog eens op vakantie en kwam hij logeren. En dus werden er slaatjes gemaakt en ook weer gekookt. En echt, we hebben heel lekkere dingen gegeten: witlofsla met appel, curry en garnaaltjes, couscous met paprika, komkommer en nectarine, chili con carne om duimen en vingers van af te likken (al zeg ik het zelf).

En toen liepen we over een rommelmarkt en kwamen we van die 500 recepten-boekjes tegen. We kochten 500 soepen, 500 salades en 500 italiaanse recepten. En toen bladerden we daar in en kregen we meteen zin om al die recepten te proberen. Ondertussen staan ook de volgende boekjes op ons verlanglijstje: 500 groene sappen & smoothies (hij), 500 inmaakrecepten (ik), 500 koekjes (ik), 500 light gerechten (ik), 500 mediterrane gerechten (allebei), 500 pastagerechten (ik), 500 pizza’s en platte broden (ik), 500 snelle gerechten (ik), 500 stoof- en ovenschotels (allebei), 500 tapas (ik) en 500 vega gerechten (ik).

Maar eerst ga ik binnenkort toch eens iets proberen te maken uit de boekjes die we al gekocht hebben.

Advertenties

5 thoughts on “1107 Tita en kook- en bakkriebels

  1. En zo ben ik ook begonnen 🙂 en zie je wel dat het makkelijk is,……libelle lekker vind ik ook een goede site voor eenvoudige tot moeilijkere gerechten,….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s