1127 Tita en de Three things tag

Deze tag zag ik kort geleden bij Josefien en leek me wel leuk om in te vullen. Zonder foto’s weliswaar en mits wat aanpassingen.

* 3 favoriete meubelen in huis:

Ik ben nogal een hangmie. Er is niks fijner dan in allerlei houdingen in de zetel rond te hangen met een boek of terwijl je tv kijkt. De zetel is dan ook mijn absolute favoriete meubel in huis.

Om dezelfde reden ben ik ook gek op mijn bed. Het dient niet alleen om in te slapen, maar ik vind het ook gewoon een gezellige plek om in te lezen, te kletsen met Lief of uiteraard andere dingen te doen. 😉

Verder vind ik de tafel heel fijn. Het is de plek in huis waar iedereen samen komt om samen te eten en te praten. Een ontmoetingsplek in huis.

 

3 liedjes die ik niet uit mijn hoofd krijg

“Tien kleine visjes” weliswaar niet in de onderstaande versie. De dochter van Lief kent dat liedje, maar kan de tekst niet helemaal onthouden. Dus ik zing dat regelmatig mee, maar krijg het dan ook niet meer uit mijn hoofd.

Het volgende nummer heb ik Lief eens geflikt toen ik de kat even het koosnaampje “Biebabeloela” gaf.

En deze zit dankzij mijn vader in mijn hoofd: een cd die hij kocht voor mijn schoonouders. Gelukkig word ik er best vrolijk van.

 

3 dingen waar ik op dit moment aan denk

Ik wil deze voormiddag eindelijk nog eens mijn nagels lakken. Roze?

Straks ga ik mijn ziek Lief eens wat vertroetelen. Maar eerst moet ik nog wat klussen.

Ik moet mijn weekplanning voor de komende week nog maken.

 

3 dingen waar ik gelukkig van word

Fijne momenten met Lief. Dat gaat van een goed gesprek, samen een film kijken, samen lachen, naar elkaar eens goed vastpakken, seks uiteraard of een inside joke wanneer we in gezelschap zijn. Het “wij samen tegen de rest van de wereld”-gevoel.

Een heel goed boek. Zo’n boek waarbij ik echt helemaal in het verhaal zit. En waarbij ik een wauw-gevoel heb op het einde of ontroerd ben of echt dikke spijt heb dat het uit is en dat ik het nooit meer voor de eerste keer kan lezen (want een tweede keer is toch echt anders).

Puntjes van mijn to do-lijst kunnen afvinken.

 

mijn 3 favoriete quotes

“Choose to see the good stuff”
Ik probeer heel bewust de goede dingen in het leven te zien. Gelukkig heb ik daar talent voor. Ik ben nogal optimistisch ingesteld. En mijn wekelijkse “blessings”-postjes hier op mijn blog helpen mij daar nog eens extra bij. Ik kan het echt aanbevelen om daar elke week eens over na te denken.

“You will never regret being kind”
Met vriendelijkheid krijg je veel meer gedaan van anderen. En het kost je niets.

“Take time to do what makes your soul happy”
Ondanks een overvolle agenda en zo vind ik dat je af en toe een momentje voor jezelf moet inplannen. Een moment waarop je de dingen doet waar je zelf gelukkig van wordt en die je energie geven. Soms zal het amper een kwartiertje zijn of een half uurtje. Op andere momenten kan wel eens een hele avond of zelfs een hele dag of een weekend.

 

3 favoriete vakantiebestemmingen

Mijn topper is uiteraard Stockholm. Ik schreef er al meermaals over en ik kan er eigenlijk ook niet over zwijgen. Elke week zijn er wel dingen die mij aan Stockholm doen denken. Ik wil doodgraag nog eens een keertje terug met Lief om met hem te delen wat ik zo geweldig vind aan die stad.

Andalusië. Ik heb er eigenlijk een rotvakantie gehad, maar ik vind het zo’n prachtige streek. Ik wil er absoluut nog eens naar terug gaan. Gelukkig staat het ook op Lief zijn verlanglijstje.

Tsjechië. Ooit had ik er als prille puber een geweldige vakantie. Ik zou nog heel graag eens een keertje terug gaan om die plekken met mijn volwassen ogen terug te zien.

 

3 dingen die ik het komende jaar (de volgende 12 maanden) wil doen

Een huis kopen en dus gaan samenwonen met Lief.

Een job vinden. Want we zijn terug bij af. En uiteraard is dat eigenlijk dringender dan dat huis kopen en samenwonen.

Een serieus eind vorderen met mijn to do-lijsten.

 

Iemand zin om deze tag ook in te vullen? Laat het me weten in de reacties dan kom ik bij jou ook eens lezen.

 

 

Advertenties

5 thoughts on “1127 Tita en de Three things tag

  1. Jammer te lezen dat de job er uiteindelijk niet van gekomen is! Wel raar dat ze dat dan (als ik mij niet vergis) zo laat nog veranderen, want normaal ging je toch deze maand starten, niet?
    Veel succes alleszins om iets anders te vinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s