1166 Tita en productiviteit 5:2

Over diëten volgens de 5:2-regel vertelde ik jullie al. Uiteraard kan je die regel op meerdere zaken toepassen. Bijvoorbeeld productiviteit.

Ik heb de voorbije maand mijn planning weer eens serieus aan de wilgen gehangen. Is het najaarsmoeheid? Of verlies ik gewoon weer eens de moed? In ieder geval helpt het niet. Dus wil ik mijn productiviteit weer wat opkrikken. Ik haal er mijn timer weer bij en ga proberen om 2 dagen per week echt productief te zijn. Op de andere dagen mag ik uiteraard ook niet gaan lanterfanten, maar mag het wel minder streng. Ik weet dat ik mij dat niet ga beklagen, want op die 2 dagen ga ik veel gedaan krijgen en met een goed gevoel slapen. En op die andere dagen heb ik mijn ontspanning dan ook dubbel en dik verdiend.

Alles begint bij een goede planning. Dus daar buig ik me deze ochtend nog eens over. Niet te lang, want helemaal in duigen is ze niet gevallen. Maar ik wil toch een paar dingen herbekijken. Er staan namelijk naar mijn mening te veel dagelijkse to do’s op mijn lijst. Die maken dat de druk te hoog ligt.

Zo moet ik van mezelf elke dag een blogpost schrijven. En dat er elke dag eentje online komt vind ik nog steeds top. Maar ik kan er ook een paar schrijven per keer en dat twee keer per week of zo. Net zoals blogposten lezen. Er staan er een heleboel in mijn feedly die ik niet meer zo interessant vind. Wissen die boel dus. En ik ga ook proberen om ze niet meer dagelijks te lezen. Twee of drie keer per week zal wel volstaan. Eigenlijk zijn het trouwens ook vaak minder belangrijke dingen die ik toch elke dag doe en die vooral mijn planning te vol maken en me daardoor een slecht gevoel geven.

Dus het plan voor vandaag is: mijn planning herbekijken voor de rest van deze week en daarna zoveel mogelijk van die kleine prutskes doen (met de timer erbij) die al een eeuwigheid blijven liggen. Dan lijkt die to do-lijst vast al heel wat korter. O ja, en ’s avonds een verdiende pauze met een goed boek en een leuke babbel met Lief op fb.

Advertenties

One thought on “1166 Tita en productiviteit 5:2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s