1168 Tita en kerst

Ondanks wat ik eergisteren schreef, dat ik niet weet hoe we die drukke december-januariplanning moeten doorworstelen, kijk ik wel enorm uit naar de feestdagen deze keer. Eigenlijk altijd wel een beetje. Maar deze keer toch net ietsje meer. Want deze keer zal ik niet kerstavond en oudejaarsavond vieren in de zetel met mijn ouders voor een saaie film. En ik zit ook niet alleen thuis op oudejaarsavond (wat ooit 5 jaar na elkaar wel het geval was en ja, toen voelde ik me best zielig).

Nee, dit jaar is er Lief, zijn dochter en zijn familie om de feestdagen mee te vieren. En uiteraard ook mijn familie, maar dat is niet anders dan andere jaren.

Ik kijk echt uit naar kerstkaartjes knutselen met de dochter van Lief (ik heb al een ideetje), cadeautjes kiezen voor iedereen en vooral ook voor mijn metekind, lekker eten, mijn Lief kussen om middernacht wanneer het nieuwe jaar begint,…

Ik ben wel blij dat ik nog een jaartje uitstel krijg wat het versieren van een kerstboom betreft. Ik vind een kerstboom namelijk sowieso al een lelijk ding. En dan verliest dat ook nog eens naalden die je elke dag moet opzuigen met de stofzuiger. En het staat in de weg. Maar Lief wil er absoluut eentje. Voor het plezier van zijn dochter. En dat houdt ook in dat hij wil dat die heel kitscherig versiert wordt. En dat er een ouderwetse kerststal moet komen. Kots, kots. Ik heb een hekel aan kitsch. Ik ga toch echt wel stiekem proberen om daar toch een Tita-boom van te maken: modern en kleurrijk. Op één punt heb ik al gewonnen: het wordt “ne plastieken”.

Ik kijk zelfs zo uit naar de feestdagen van dit jaar dat ik samen met Lief heb besloten dat wij gaan koken met kerstavond en oudejaarsavond. Ja, ikke die tot een half jaar geleden een hekel had aan koken en totaal panikeerde in de keuken. Tegenwoordig heb ik er meer plezier in. En ik ben nog verre van een keukenprinses, maar de mama van Lief is dat nog minder. En Lief en ik wilden graag een lekkere kerstmenu. Dus gaan we gemakkelijke maar lekkere receptjes zoeken en die samen klaar maken. Wie dus tips heeft voor gemakkelijke lekkere feestelijke gerechtjes. Ze zijn enorm welkom hier.

Denken jullie al na over de feestdagen?

Advertenties

7 thoughts on “1168 Tita en kerst

 1. Hier kwam nooit een kerstboom tot Zoon geboren was. Hij was 7 maand toen hij voor het eerst Kerst meevierde en was compleet gefascineerd door de lichtjes. En nog altijd. Ieder jaar vraagt hij ruim voor Kerstmis wanneer we de boom van de zolder gaan halen (ook een nep dus hier). De kerststal is er trouwens eentje van little people.
  Leuk ideetje voor met de kleine meid: kerststerren en -ballen maken met strijkparels. Net dat tikje origineler en uren fun.

 2. Volgende week wordt het thema kerst besproken,…..en dan ga ik aan de slag met een heel versierplan en met de menu :-), gerechtjes voor kerst, waar had je aan gedacht, het makkelijkste is een stukje wild met gestoofde peertjes of appel gevuld met veenbessen en gestoofd witloof, maar ik weet dat jij ook niet alles eet, dus mail me maar dan stuur ik je wat gerechtjes! 🙂

 3. Ik zet geen kerstboom, ik heb er ook geen meer :), misschien dat ik de living wat versier met slingers en kerstballen enzo voor de gezelligheid maar daar zal het bij blijven!
  Ik moet met oudjaar koken dus ben benieuwd naar jouw menu!

 4. Wij zijn er eigenlijk helemaal nog niet mee bezig, al zouden we misschien beter al langzaam beginnen met cadeaus verzamelen 🙂
  En qua desserten: je kan natuurlijk voor een traditionele kerststronk gaan, maar vb. ook desserts als chocomousse, tiramisu, bavarois of dergelijke vind ik altijd wel tof. De presentatie alleen al kan ze wat feestelijks geven (vb. in kleine glaasjes i.p.v. een grote pot; versierd met een chocolade “kerstblaadje” of zoiets).
  Ben alleszins benieuwd wat jullie al op het menu gezet hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s