1199 Tita en op zoek naar Rotterdam-tipps

Voor mijn verjaardag kreeg ik van Lief een Bongo-bon voor een nachtje weg cadeau. Na veel opzoekwerk en nadenken besloten we voor een weekendje Rotterdam te gaan. Eind januari is het zo ver. We kunnen dus beginnen plannen. Maar we kunnen wel wat tips gebruiken.

In onze bon zitten geen maaltijden inbegrepen. We zijn dus nog op zoek naar leuke ontbijtadresjes en restaurantjes om ’s avonds te gaan eten. Lunchadresjes zijn ook welkom, maar daar hebben we minder nood aan. We zijn eerder het type dat dan snel een broodje uit de vuist eet om niet te veel tijd te verliezen om zo veel mogelijk te kunnen zien.

Tips voor bezienswaardigheden zijn ook altijd welkom. De meest bekende vinden we waarschijnlijk wel online, maar misschien kan je ons verrassen met iets dat totaal onbekend is maar wel heel tof.

Maar wat we ook nog echt zoeken zijn shoppingtips. Winkeltjes om in rond te snuisteren, boekenwinkels, tweedehandswinkels, winkeltjes met papierwaren, winkels met tweedehandscd’s, winkeltjes met designspulletjes,…

Dus als er iemand tips heeft. You’re very welcome!

Advertenties

7 thoughts on “1199 Tita en op zoek naar Rotterdam-tipps

 1. Wiij zijn hier gaan eten met valentijn, had ook geen zin in een heel menu en dat was een leuk alternatief. Bezoek zeker de stadshal, een overdekt marktplein, indrukwekkend! Veel plezier alvast!

 2. … en we zijn weer terug 🙂
  Maar met niet zo heel veel tips, vrees ik. Ik vond Rotterdam wel leuk voor een keertje, maar geef mij toch maar oude steden met charmante straatjes, in plaats van al die drukke, brede straten en hoogbouw. Indrukwekkende moderne architectuur, dat wel, als je daar van houdt. Winkels heb je overal en heel veel, maar vooral de bekende ketens (in de Koopgoot, Coolstraat en Lijnbaan heb je ze allemaal bijeen, zo’n beetje de Meir in Antwerpen maar dan op z’n hollands 🙂 )
  De ‘leukere’ zaakjes vond ik (persoonlijk he!) aan de Pannekoekstraat, de Nieuwe Binnenweg en de van Oldenbarneveltstraat, veel vintage en ook platenwinkels en zo.
  Ik weet niet of je nog iets te eten zoekt, maar wij waren erg onder de indruk van Spirit, een vegetarisch buffet-restaurant dat deel uitmaakt van de Groene Passage (een vijftal ecologische winkels, van meubels tot bio-winkel, allemaal naast elkaar op de hoek van de Mariniersweg. We zijn er 2 keer gaan eten omdat het zo lekker was). Daar in de buurt zit ook een heel tof ontbijtzaakje, Picknick heet het geloof ik.
  We hadden ook gelezen dat de Afrikaanderbuurt heel levendig en gezellig zou zijn, dus wij daar naar toe, maar er was letterlijk niets te zien, echt uitgestorven… Waarschijnlijk is het er heel leuk als de markt er staat, maar die was er niet op de dinsdag dat wij er waren. Wat ook bijna allemaal dicht was op dinsdag: de buurt aan de Katendrecht. Een heel leuk uitziend pleintje, dat wel (denk aan het Zuid Antwerpen) met een theaterkantine die Walhalla heet, en wat cafétjes, maar helaas, dus alles dicht. En het winkeltje dat we daar zochten, Izmooizo, bleek niet meer te bestaan. Gelukkig hadden we fietsen bij, anders waren het veel lege kilometers geweest 🙂 Rond vijf uur wilden we dan nog even een tentoonstelling bezoeken, maar euh… alle musea gesloten vanaf 17 uur. Juist 😀
  Dus, tot zover mijn tips, check dus vooral de openingsuren als je ergens naartoe wil gaan 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s